Ikea Kallax kweekstelling:

Bij het houden van garnalen worden steeds meer kallax aquariums gebruikt. Deze aquariums zijn gebouwd op de maten van de IKEA kallax kast. Met deze kast kan iedereen gemakkelijk een eigen kweekstelling maken.

De IKEA kallax kast:
De IKEA kallax kast bestaat uit spaanplaat, hardboard, Acrylverf, Papiervulling met honingraatstructuur (100% gerecycled), Kunststof rand, Kunststof rand.
Nu gaan veel mensen denken, dit gaat toch niet het gewicht houden van een aquarium? Maar doordat het aquarium het gewicht goed verdeeld op een plak, kan deze plank het aquarium goed dragen.
Wel raden we aan om de kast met lijm in elkaar te zetten voor extra stevigheid en de randen af te kitten zodat er geen vocht tussen kan komen.

Kallax aquariums:
Er zijn speciale aquariums gemaakt voor in of op de kallax kast. Zo zijn er bijvoorbeeld die in een enkel vak kunnen. Deze aquariums zijn 33*38*22 of 33*38*20 cm. In de bovenste kan je kiezen voor een dubbele kallax aquarium. We raden deze aan om alleen in de bovenste rij te gebruiken i.v.m. het gewicht. Dit aquarium is 68*38*20 of 68*38*22 cm. Tevens zijn er aquariums die op de kallax kast gezet kunnen worden. Deze aquariums zijn er in de maten 76*38*22 of bijvoorbeeld een kubus van 41x38x40 cm.
Al onze kallax aquariums worden geleverd met afdekplaten.

Kallax filters:
Voor onze kallax aquariums zijn ook speicale filters gemaakt. Voor de kallax aquariums hebben we konkav filters. Deze filters zijn gebaseerd op de traditionele HMF, zie voor uitgebreide uitleg onze blog over de konakav filter.
We hebben 3 soorten konkav filters voor de kallax aqauriums:
1. De HMF konkav met mini pat
2. De HMF konkav op lucht
3. De HMF konkav flatback

Kallax blends:
De blends zijn een echte aanrader om je kallax helemaal af te werken. Met deze blends werk je de open ruimte tussen aquarium en kast af. Zo zie je geen licht of kabels. Deze zijn gemakkelijk te bevestigen via een magneetstrip (meegeleverd).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.youraquahouse.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 826 reviews.