Wat is een HMF konkav filter

Wat is een Konkav filter:
De konkav filter is een vernieuwde versie van de normale HMF filter( Hamburger Matten Filter). Zie voor de uitleg van deze HMF filter onze andere blog.
De Konkav is een filter die dezelfde werking heeft als een HMF filter. Maar en zijn wat voordelen van de Konkav t.o.v. de  traditionele HMF filters. Hier komen we in het stuk verder op terug.

Konkav of konkav+:
De konkav kom in 2 verschillende versie, namelijk een standaard en een plus versie.
Het verschil zit hem in de benen van de filter.
De konkav heeft beide een pootlengte van 10 cm, terwijl de Konkav+ een poot heeft van 10 cm en een van wel 15 cm. Hiermee heb je met de Konkav+ dus een extra grote filtermat, wat weer voordelen geeft aan de (jonge) garnalen.

Uitvoering van de konkav:
De konkav komt in verschillende uitvoeringen:
1. Konkav op lucht
Deze filter is ideaal en wordt aangedreven door middel van een luchtpomp. De luchtpomp sluit je aan de luchthevel( zit erbij geleverd) en hij werkt. Dus een echte plug en play variant.
Aan te raden is een luchtpomp van 100 liter per uur, voor een goede uitstroming te krijgen.
2. Konkav + op lucht.
Deze is hetzelfde als de hierboven genoemde variant, maar dan heeft deze een groter filteropvlak.
3. Konkav voor aquael mini pat
Deze konkav versie is alleen beschikbaar in de normale uitvoering ( beide benen 10 cm). Deze filter wordt door de kracht van de Aquael mini pat aangedreven. Zo heb je de voordelen gecombineerd van een Aquael mini pat( zijn kracht) en het grote filteroppervlak en van Konkav filter.

Alle konkav worden bevestigd doormiddel van magneten.

Voordelen van een Konkav:
Zoals hierboven al besproken hebben we 2 maten( in de benen). Een belangrijk voordeel vanuit ons vinden we het graasvlak voor de dieren aanzienlijk is toegenomen ten opzichte van de traditionele HMF filter. Bij een normale Konkav is dit 35% meer en bij een Konkav + zelf 54%. Dit wil zeggen dat je een veel groter filter oppervlak hebt, wat je water en je waardes weer beter in balans kan houden.
Maar dit is niet het enige voordeel, De Konkav bespaart je ook nog een 34% in ruimte in het aquarium. Dit is een mooie win bij zeker de kleinere aquariums met weinig liter water.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.youraquahouse.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 826 reviews.